Одржан први круг такмичења „Спорт у полицији” у Зајечару

Први круг такмичења „Спорт у полицији”, пилот пројекат Спортског савеза Србије и Министарства унутрашњих послова одржан је у Зајечару. Организатор такмичења је Спортски савез града Зајечара, а полицијске игре одржане су на градском стадиону на Краљевици и Поповој плажи.

На стадиону је одржано такмичење у атлетици, односно Куперов тест који се трчи 12 минута, а на Поповој плажи у футсалу такмичили су се полицајци из Зајечара, Бољевца, Књажевца и Сокобање.

У атлетици најбољи резултат постигао је Никола Миленковић, члан ватрогасно спасилачке јединице Зајечара. Миленковић је за 12 минута истрчао 2.700 метара.

„Физичка спрема се у мом послу захтева на првом месту, уопште и на примању и селекцији нових ватрогасаца, а и касније у послу. Ово ми није било толико напорно зато што сам сваког дана у тренингу и ово ми је свакодневица”, каже Миленковић.

„Наша физичка спремност је јако битна. Ми поред овога имамо разне физичке активности на којима вежбамо и спремамо се за целокупан посао у МУП-у. Није ми било тешко из разлога што стално имамо провере што се физичке спреме тиче. Купера трчимо на 6 месеци, али се током тих 6 месеци свакако спремамо. У овом послу је битно бити физички спреман”, рекла је Милица Станковић из ПИ Књажевац.

Пилот пројекат МУП-а и Спортског савеза Србије, у сарадњи са територијалним Спортским савезима и локалним самоуправама од ове године спроводи акцију „Спорт у полицији”.

„Куперов тест се трчи 12 минута и за то време се мери колико метара је такмичар претрчао. Неке норме су од 2.700 метара па навише. На територији ПУ Зајечар се по једна екипа пријављује у дисциплинама штафета 4×400 и 400 метара што се тиче атлетике, и они директно стичу право учешћа на Регионално такмичење. У одбојци и кошарци постоји по једна екипа која директно стиче право учешћа, тако да је данас одржано само такмичење у малом фудбалу”, истиче Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зејачара.

У футсалу су учествовале четири екипе, а најбоља екипа представљаће ПУ Зајечар на Регионалном такмичењу. Регионално такмичење полицијских управа је на програму од 10. до 15. јула у Смедереву, а други круг надметања ће у исто време бити одржан и у Ужицу, Нишу, Краљеву, Новом Саду и Београду.

Велико финале манифестације „Спорт у полицији” је на програму од 10. до 12. септембра у Врњачкој бањи, када ће се такмичити победници Регионалних такмичења.