Одред извиђача „Ђорђе Симеоновић” из Зајечара освојио два прва места на „Извиђачким играма Србије”

Одред извиђача „Ђорђе Симеоновић” из Зајечара освојио два прва места на Извиђачким играма Србије

Одред извиђача „Ђорђе Симеоновић” из Зајечара, на овогодишњим „Извиђачким играма Србије”, освојио је два прва места у категоријама млађе планинке и старији извиђачи.

Млађе планинке су по трећи пут заредом постале првакиње, што потврђује њихову посвећеност, вештине и тимски дух. Старији извиђачи први пут су освојили прво место.

Традиционална акција Савеза извиђача Србије „Извиђачке игре Србије” одржане су од 21. до 23. јуна 2024. у Ваљеву. Учешће на игама су узели одреди извиђача из Србије, са око стотинак учесника.

„Извиђачке игре Србије” су јединствено извиђачко такмичење на националном нивоу и представљају редовну годишњу проверу стечених знања и вештина из појединих области рада Савеза извиђача Србије.

Одред извиђача из Зајечара су представљале две екипе и то: мушка екипа старијих извиђача и женска екипа млађих извиђачица. У веома јакој конкуренцији обе екипе су на такмичењу у извиђачким дисциплинама освојиле прва места.

Ово је још једно признање зајечарским извиђачима који својим радом показују да припадају врху извиђаштва у Србији.

Одред извиђача „Ђорђе Симеоновић” из Зајечара има дугу традицију, јер је основан далеке 1955. године и кроз њега је прошло десетине хиљада младих зајечараца.
Данас одред броји 150 чланова и веома је интересантан младима са својим садржајним програмима, боравка у природи и учењу извиђачких вештина. У овој 2024. години години сваког викенда се организују акције. У наредном периоду биће организовани извиђачки табори на Грлишком језеру и на мору у Црној Гори у месту Зеленика.