Облачно време, местимично с локалним пљусковима

Киша, кишобран
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији променљиво облачно време, местимично с краткотрајном кишом и локалним пљусковима понегде с грмљавном. Дуваће умерен до јак југоисточни ветар, кошава на југу Баната и у доњем Подунављу и с ударима олујне јачине, а повремено и с орканским ударима до 24 метара у секунди. Јутарња температура од 7 до 11, а највиша од 13 до 19 степени.

У Зајечару облачно, местимично са кишом. Минимална температура 9, максимална дневна до 15 степени. Дуваће умерен до јак ветар, источног правца. Сутра углавном облачно. Најнижа температура 8, највиша око 19 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед биометеоролошких прилика опрез се саветује особама са респираторним обољењима и нервно лабилним особама.

Могуће су извесне тегобе код срчаних болесника, па им се препоручује смањена физичка активност.

Од метеоропатских реакција могу се јавити нервоза и смањена радна способност.

Свим учесницима у саобраћају препоручује се додатни опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Батровцима 60 минута; на Келебији 120 минута.