Облачно и нестабилно, киша и локални пљускови, до 22 степена

Јесен, лишће, капљице кише
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији претежно облачно и нестабилно, очекује се киша и локални пљускови са грмљавином. Падавине ће локално бити интензивније на југу и истоку Србије, где је на снази жути метеоаларм. Дуваће слаб северозападни ветар. Најнижа температура од 5 до 15, а највиша од 16 до 22 степена.

У Зајечару облачно и кишовито. Минимална температура 11, максимална дневна око 19 степени. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 5, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особе са срчаним и респираторним обољењима могу осетити извесне тегобе услед очекиване биометеоролошке ситуације.

Од метеоропатских реакција могући су умор, главобоља и несаница.

Учесницима у саобраћају се саветује додатна опрезност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 240 минута.