Облачно, хладније, местимично киша – јесен победила лето

Киша, опало лишће
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији претежно облачно и осетно хладније, местимично киша, пљускови и грмљавина. Више падавина послеподне на југоистоку и истоку. Ветар слаб и умерен, у вишим планинским пределима јак, ујутро и преподне јужни и југозападни, послеподне у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од 15 до 20, највиша од 19 до 23 степена.

У Зајечару свежије, облачно и са повременом кишом. Ветар слаб до умерен, јужни. Минимална температура 13, максимална дневна до 22 степена. Сутра местимично облачно са сунчаним интервалима. Најнижа температура 10, највиша до 25 степени.

АМСС

Осетно хладњије време праћено повременом кишом, пљусковима и грмљавином ће отежавати вожњу, успоравати кретање возила, али бити и могућ разлог застоја и ванредних прекида у саобраћају.

Због најављене промене времена и правог јесењег дана који је пред нама возачи ће морати да се прилагоде на другачије и захтевније услове вожње.

На наплатним рампама на ауто-путевима и на граничним прелазима у Србији нема задржавања, саопштио је Ауто-мото савез Србије.