Обележавање Дана Сектора за ванредне ситуације у Зајечару, Књажевцу, Сокобањи и Бољевцу

Ватрогасци-спасиоци

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова обележава свој 17. Септембар – Дан Сектора за ванредне ситуације низом манифестација широм Републике Србије.

У јутарњих часовима планирано је обележавање крсне славе Пресвете Богородице Неопалиме купине или несагориве купине, заштитнице ватрогасаца, у просторијама свих 27 организационих јединица Сектора за ванредне ситуације у Републици Србији уз церемонију сечења славског колача.

Ватрогасци-спасиоци ће, у недељи посвећеној обележавању Дана Сектора за ванредне ситуације, одржавати тактичко – техничке зборове у свих 27 организационих јединица Сектора за ванредне ситуације где ће представити возила и опрему, а грађани ће имати прилике да се упознају са ватрогасном опремом и послом ватрогасаца.

Такође, планирано је и одржавање јавно-показних вежби ватрогасно-спасилачких јединица широм Републике Србије као и акција добровољног давања крви припадника Сектора за ванредне ситуације широм Републике Србије, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије.

Поводом Дана Сектора за ванредне ситуације, Одељење за ванредне ситуације у Зајечару планирало је следеће активности:

  • Дана 16.09.2024. године, планиран је тактичко-технички збор на платоу Трга Ослобођења у Зајечару у периоду од 12 до 13 часова,
  • Дана 17.09.2024. године, планирано је сечење славског колача и обележавање славе у просторијама Ватрогасног дома у Зајечару са почетком у 10 часова,
  • Дана 17.09.2024. године, планиран је тактичко-технички збор испред Дома културе у Књажевцу у периоду од 10 до 12 часова,
  • Дана 19.09.2024. године биће приказана јавно-показна вежба у кругу Предшколске установе „Наша радост” у Бољевцу са почетком у 09 часова, затим у 10 часова у хотелу „Бањица” у Сокобањи и у 12 часова у „Дому ученика средњих школа” у Зајечару.