Нови мурал у оквиру „Outhide Festival”-а: Стефан Јанговски освежио зајечарску пијацу

Нови мурал у оквиру „Outhide Festival”-а: Стефан Јанговски освежио зајечарску пијацу

„Outhide Festival” са поносом представља четврти мурал у 2024. години. Овај пут, на зајечарској пијаци, угостили смо Стефана Јанговског из Матарушке бање, познатог српског илустратора и муралисту, који је својим талентом и креативношћу значајно обогатио градски амбијент.

Стефан је провео три дана у Зајечару заједно са екипом „Outhide”-а, стварајући предиван мурал на улазу у пијацу. Општи мотив је свакодневни живот и одлазак на пијацу, приказан кроз симболичку фигуру која држи намирнице, мурал је трансформисао окружење, доносећи освежење и радост како купцима тако и продавцима. Његово дело не само да естетски обогаћује простор, већ и подстиче заједништво и позитивну атмосферу у граду.

Реализацију овог мурала омогућила је подршка ЈКП „Тимок – одржавање”, који је уступио камион са корпом, као и канцеларија за ЛЕР која је помогла у прибављању свих потребних дозвола за спровођење пројекта.

„Велико хвала Стефану који је издвојио време и дао свој допринос нашем циљу украшавања града новим муралима. Његова посвећеност и уметнички талент су кључни за успех овог пројекта”, изјавио је Марко Сибиновић из „Outhide”-а.

„Outhide Festival” наставља са мисијом унапређења урбаног простора кроз уметност, а овај мурал је још један корак ка стварању живог и инспиративног окружења за све грађане Зајечара.