Тимочка КрајинаБорНајбољим борским спортистима уручене награде и стипендије

Најбољим борским спортистима уручене награде и стипендије

Потписивање Уговора о додели стипендија успешним спортистима у Бору

У Градској управи Бор потписани су уговори о додели награда и стипендија најољим борским спортистима. Уговоре о наградама и стипендијама спортистима уручио је градоначелник Бора Александар Миликић.

Потписивање Уговора о додели стипендија успешним спортистима у Бору

Град Бор већ другу годину заредом издваја новчана средства из локалног буџета, како би на тај начин пружио подршку најбољим спортистима.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Ми смо пре две године почели да кроз буџет града Бора одвајамо финансијскса средства у спорту за стипендије и награде и то је само један мали знак пажње за наше спортисте који су стекли услов да добију финансијску помоћ за бављење спортом. Ове године је било осам стипендија и четири награде за појединце на основу резултата из претходне године и једна награда за клуб. Ми ћемо наставити и наредне године финансирање спорта. Наш задатак је да створимо боље услове за бављење спортом. Град Бор је један од ретких градова у Србији који комплетно бављење спортом и коришћење Спортског центра не наплаћује клубовима”, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Спортистима у Бору овакве награде су од великог значаја.

Тара Мариновић – Женски омладински рукометни клуб „Bor ZIJIN COPPER”

„Нама ово пуно значи. Захвални смо Граду што је уопште препознао наш квалитет. Трудимо се да из године у годину остваримо што боље резултате”, каже Тара Мариновић.

Урош Крстић – кик-боксер из Бора

„Стипендија ми значи пуно. Желим да се захвалим Граду Бору и градоначелнику Миликићу што нам је омогућио ово. Ова стипендија ми даје већу жељу за радом и да наставим са још бољим резултатима”, рекао је Урош Крстић.

За стипендије у спорту је издвојено 84.000 динара на годишњем нивоу односно 7 хиљада динара месечно, а награде су од 60 до 140 хиљада динара.

Потписивање Уговора о додели стипендија успешним спортистима у Бору

Ове године додељено је осам стипендија најбољим спортистима, четири спортске награде, док је једна награда додељена и Бодибилдинг клубу „Партизан”.

Потписивање Уговора о додели стипендија успешним спортистима у Бору

Стипендије ће примити спортисти који су достојно представаљали свој град и клубове, док ће награду за ову годину примити спортисти који су остварили запажене резултате на такмичењима током претходне године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб