Тимочка КрајинаЗајечарНајбоља ученичка компанија у Србији је екипа зајечарске Гимназије „ЗаЧили”

Најбоља ученичка компанија у Србији је екипа зајечарске Гимназије „ЗаЧили”

Најбоља ученичка компанија у Србији је екипа зајечарске Гимназије „ЗаЧили”

У Београду је 21, 22. и 23. маја 2023. године одржано Национално такмичење ученичких компанија, које традиционално организују Достигнућа младих у Србији, а ученичка компанија зајечарске Гимназије „ЗаЧили“ освојила је прво место и пласирала се на Међународно такмичење ученичких компанија.

Гимназију Зајечар представљали су Миа Милосављевић (III3), Анђела Милосављевић (III4), Марија Стојановић (III4), Јован Бузаџин (III3) и Павле Васиљевић (II4), са Младеном Шљивовићем као њиховим ментором. Поред њих компанија је имала подршку и бизнис ментора Борка Бенина из банке „Интеза“, као и Јоване Денчић, која им је помогла да увежбају наступ. Гимназија Зајечар им је захвална за сву помоћ.

Они су чинили ученички компанију „ЗаЧили“ која се бави производњом органских биопестицида из чили паприке. Њихов производ би тако помогао произвођачима органске хране да заштите своје биљке, а уједно задрже ознаку органско.

Финале је окупило двадесет екипа из целе Србије, који су током три дана имали прилике да представе свој производ на сајму, потом одговарају на питања жирија, да би на крају презентовали пред публиком.

У оштрој конкуренцији зајечарски гимназијалци остварили су највећи успех икада за једну екипу из источне Србије, прво место и пласман на Међународно такмичење ученичких компанија које ће се бити одржано у Истанбулу током јула месеца.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб