Тимочка КрајинаЗајечарНа манифестацији у Великој Јасикови за најлепшу Влајну изабрана Валентина Стефановић из...

На манифестацији у Великој Јасикови за најлепшу Влајну изабрана Валентина Стефановић из Бора

На манифестацији у Великој Јасикови за најлепшу Влајну изабрана Валентина Стефановић из Бора

У Великој Јасикови код Зајечара синоћ је одржана манифестација „Влашке лепоте Балкана”, која се од 2018. године организује с циљем очувања културног наслеђа овог краја.

У културно-уметничком програму наступио је Градски фолклорни ансамбл „ЗО-РА” из Зајечара и КУД-ови: „Младост” из Велике Јасикове, „Граничар” из Халова, „Градец” из Градскова, „Шљивар” из Шљивара, „Дубочане” из Дубочана, „Аматер” из Тополнице (Мајданпек), „Стол” из Бучја (Бор), „Дели Јован” из Црнајке (Мајданпек).

Своје стихове публици је синоћ читао Љубиша Тиша Станковић, песник из Мале Јасикове.

Набољу мамаљигу (качамак) припремило је Удружење жена „Шљивар” из Шљивара, а свим учесницама такмичења уручене су захвалнице.

У оквиру смотре организован је и избор за „Најлепшу Влајну Балкана”. Одлучено је да то ове године буде Валентина Стефановић из Бора. Прва пратиља је Санела Првуловић, а друга Анђела Ђорђевић.

Манифестацију је организовала Установа Народно позориште Тимочке Крајине — Центар за културу „Зоран Радмиловић“ Зајечар, у сарадњи са Туристичком организацијом Зајечара и Месном заједницом Велика Јасикова, а покровитељ је Град Зајечар.

УСКОРО ЈОШ ФОТОГРАФИЈА

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,872ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб