Тимочка КрајинаЗајечарМУП: Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“ на Тргу ослобођења у Зајечару...

МУП: Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“ на Тргу ослобођења у Зајечару 26. септембра

Дан полиције у Зајечару

Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова у школској 2023/2024. години у основним школама у Републици Србији реализују пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“.

Циљеви Пројекта су подизање свести код ученика основних школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајање стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.

Како би заједнички успешно започели спровођење пројекта, из ПУ Зајечар позивају све ученике основних школа са подручја града Зајечара, да са родитељима, старатељима и наставницима узму учешће у промотивним радионицама које ће бити одржане у уторак, 26. септембра, на Тргу ослобођења у Зајечару са почетком у 10:00 часова.

Родитељи, деца и наставници овом приликом моћи ће да разговарају са полицијским службеницима и ватрогасцима, изнесу питања, предлоге и евентуалне недоумице.

Поред наведеног све учеснике очекује низ занимљивих игара и пратећег садржаја.

„Позивамо вас да заједно и безбедно започнемо нову школску годину и боље се упознамо кроз разговор, игру и дружење“, стоји у саопштењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб