Тимочка КрајинаСокобањаМинистар унутрашњих послова Ивица Дачић посетио Сокобању

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић посетио Сокобању

Фото: МУП РС

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић истакао је на манифестацији Караван безбедности саобраћаја у Сокобањи, да је важно да сви учесници у саобраћају знају правила и да буду свесни одговорности коју носи вожња на путу, како би се смањили ризици од несрећа.

Како је речено овом приликом, из тог разлога спроводе се едукативне кампање о безбедности у саобраћају.

„Управо из тог разлога, да бисмо подигли свест о правилима и одговорности које возачи имају, али и сви остали учесници у саобраћају, спроводимо едукативне кампање о безбедности у саобраћају на свим нивоима – од школа, преко медија, па до јавних кампања. Зато овај Караван безбедности саобраћаја путује од града до града и сви учесници ове кампање дају све од себе да допринесу подизању свести људи о одређеним темама, као што су правила и одговорност у саобраћају. Труде се да мотивишу људе да размисле о свом понашању и да предузму одговорне кораке“, рекао је министар Дачић.

Дачић је нагласио да је највећи број смртних исхода у саобраћајним несрећама могао бити избегнут и истакао да је то одговорност свих нас.

„Кад то кажем, мислим на све грађане који на било који начин учествују у саобраћају. Само секунд непажње и одсуства концентрације може довести до фаталног исхода. Док смо за воланом, ништа друго не сме да буде важније. Ако се и јави неки проблем који може да вас деконцентрише, станите на првом месту које је безбедно за заустављање, решите оно што вас ремети и онда наставите пут тако да не угрозите ни себе ни друге“, објаснио је министар Дачић.

Дачић је истакао да саобраћајна полиција има важну улогу на српским путевима, континуирано прати фреквенцију саобраћаја како би реаговала на потенцијалне проблеме и ризике на путу и нагласио да њихово присуство и активности које спроводе утичу на одржавање реда у саобраћају, као и да редовно контролишу и кажњавају оне који крше прописе.

„Репресивне мере, свакако, имају одређени ефекат у смањењу броја прекршаја и повећању свести о одговорном понашању у саобраћају. Међутим, да би такве мере биле ефикасније, важно је да се комбинују са превентивним активностима, едукацијом, промоцијом безбедности у саобраћају и променом свести возача о важности придржавања саобраћајних правила“, рекао је Дачић.

Министар је указао да је у Сокобањи, као и у Зајечарском округу, током целе године појачан интензитет саобраћаја и поручио свим грађанима да буду опрезни и да поштују сва саобраћајна правила и прописе.

Дачић је обишао и припаднике Полицијске станице Сокобања, као и Ватрогасно-спасилачког одељења у том месту и истакао да ће МУП наставити да улаже у боље услове рада свих припадника Министарства како би још ефикасније извршавали свакодневне задатке, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова РС.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,872ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб