ВестиМинистар финансија Синиша Мали у посети Зајечару

Министар финансија Синиша Мали у посети Зајечару

Министар финансија Републике Србије Синиша Мали у посети Зајечару
Фото: Град Зајечар

Данас је Министар финансија Републике Србије Синиша Мали посетио Зајечар и том приликом у кабинету Градске управе одржао састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и његовим сарадницима. Састанку је присуствовала и државна секретарка у Министарству финансија Јелена Танасковић.

Министар финансија Синиша Мали је рекао да ће за град Зајечар бити обезбеђена средства за завршетак инфраструктурних радова, сеоских путева, као и за текућу ликвидност до краја године и враћање кредита подигнутог за те намене.

Министар финансија Републике Србије Синиша Мали у посети Зајечару
Фото: Град Зајечар

Разговарало се и о завршетку пројеката започетих у претходном периоду, а који се односе на инфраструктурне радове на територији града Зајечара. Посебно је било речи о реализацији пројекта улице Ивана Милутиновића, са пратећим бочним улицама. Више од 200 милиона динара биће уложено у путну инфраструктуру, у селима и граду. Такође, обезбедиће се средства за све предвиђене капиталне пројекте за које је град урадио документацију, а чије се финансирање врши преко Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије.

Министар је нагласио да Кабинет председника Републике и Влада Републике Србије интензивно раде на довођењу инвеститора у град Зајечар. Компанија „Аптив” је ових дана обавестила надлежне у Влади Републике Србије да наставља започете активности око отварања погона у Зајечару, а која треба да упосли око 2.000 радника у последњој фази. На састанку је такође истакнуто да су успешно окончани преговори око преузимања осамдесет радника из фабрике „Горење” од стране новог власника, немачке компаније „Emotion”.

Министар финансија Републике Србије Синиша Мали у посети Зајечару
Фото: Град Зајечар

„Долазак ’Аптива’ у Зајечар је од националног интереса и то ће бити нов живот за град”, изјавио је Ничић на састанку.

Градоначелник Зајечара је министра Синишу Малог информисао и о улагањима везаним за компанију „Текијанка”, „Лидл”, као и о великим изгледима да у Зајечару буде изграђена хладњача за воће, капацитета близу 30.000 тона. Такође, разговор је вођен и око начелног трогодишњег повећања улагања града Зајечара у развој пољопривреде, као и о жељи да та улагања буду још већа, уколико уследи помоћ Републике у превазилажењу других поблема у граду.

Министар финансија Републике Србије Синиша Мали у посети Зајечару
Фото: Град Зајечар

Ничић се захвалио министру финансија Синиши Малом на посети и несебичној помоћи која је заједно са председником Александром Вућићем, премијерком Аном Брнабић и сарадницима, пружана до сада, и коју ће наставити да пружају и даље у превазилажењу бројних проблема са којима се град Зајечар соучава, а који су углавном последица хаоса у управљању у периоду од 2013–2017. године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,872ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб