Тимочка КрајинаБорМиликић: Свако домаћинство на територији града Бора добиће једнократну новчану помоћ

Миликић: Свако домаћинство на територији града Бора добиће једнократну новчану помоћ

Градоначелник Бора Александар Миликић: Свако домаћинство на територији града Бора добиће једнократну новчану помоћ

Свако домаћинство на територији града Бора добиће једнократну новчану помоћ у износу од 15 хиљада динара након усвајања ребаланса буџета, поручио је на конференцији за новинаре градоначелник Бора Александар Миликић.

Миликић је поручио да је на првом месту брига о свим суграђанима у Бору.

“Прошле године смо урадили једну велику ствар, а то је да је град Бор из локалног буџета обезбедио финансијска средства за помоћ суграђанима за превазилажење енергетске кризе и уласка у зимски период тако што смо издвојили 18 хиљада за свако домаћинство које живи на територији села. На територији града имамо нешто мало мање од 16 хиљада домаћинстава и сви они добиће једнократну новчану помоћ, за набавку огрева, припрему зимнице, улазак у зиму… и то је оно што град Бор и нас у Бору одваја од других градова у Србији. Пре свега одговорно вођење града и политике, али исто тако и брига о самим суграђанима. Такође уз добру организацију послова и добар привредни раст, формирали смо фонд за лечење деце. Ребалансом буџета издвојићемо 40 милиона динара за функционисање и почетак рада тог фонда”, казао је први човек града Бора.

Једнократна помоћ домаћинствима биће исплаћена преко Центра за социјални рад.

„Након усвајања ребаланса и ступања буџета на снагу, као и прошле године, биће расписан позив за грађане који ће Центру доставити потребну документацију, а очекује се да исплата буде у првој половини месеца децембра. Поред једнократне новчане помоћи, за социјално угрожена домаћинства биће обезбеђени и хуманитарни пакети“ додао је Миликић.

Миликић је нагласио да је град Бор у претходном периоду вратио доста дугова из претходних година.

“Плаћамо дуг за угаљ из 2008. године, субвенционишемо ‘Топлану’ за лоповлук и неспособност људи који су тада водили град. Ми морамо да плаћамо тај дуг, а исто тако и дугове који су касније дошли. Дуг за угаљ из 2008. године је нешто мало мањи од 600 милиона динара. Тада је дуг био 150 милиона, а сада је са каматом скоро 600 милиона. Враћамо дуг за струју из 2000. године и за претходне две године вратили смо 1,2 милијарде динара за електричну енергију коју нико никада није плаћао. Наредне године када се изгради нова топлана имаћемо јефтиније грејање што је најбитнија ствар”, каже Миликић и додаје да се цене комуналних услуга неће мењати.

Такође, Миликић је нагласио да је 2023. година једна од најбољих година у развоју града Бора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб