ДруштвоМеђународна акција појачане контроле саобраћаја од 5. до 11. августа у Србији

Међународна акција појачане контроле саобраћаја од 5. до 11. августа у Србији

Саобраћајна полиција

Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције, спровешће међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање и санкционисање прекршаја прекорачења брзине од 5. до 11. августа 2024. у Србији.

Ова међународна акција биће спроведена у 31 европској држави које су чланице организације РОАДПОЛ-а. Саобраћајна полиција ће свакога дана ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције („пресретачима“), док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила.

Током претходне међународне акције појачане контроле брзине, која је спроведена у априлу месецу ове године, припадници саобраћајне полиције открили су више од 36.000 прекршаја прекорачења брзине, укључујући 6.000 прекршаја прекорачења брзине у зонама пешачких прелаза.

Поводом ове акције Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције позива грађане да предложе деонице путева на којима ће припадници саобраћајне полиције контролисати брзину.

„Безбедност у саобраћају је заједнички задатак свих нас па стога позивамо грађане да предлоге, који треба да садрже прецизну локацију, односно путни правац, који се може односити на путеве ван насеља и у насељу“, стоји у саопштењу МУП-а.

Грађани своје предлоге могу да пошаљу на мејл адресу Управе саобраћајне полиције usp@mup.gov.rs најкасније до суботе, 3. августа 2024. године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб