Тимочка КрајинаЗајечарМатична библиотека "Светозар Марковић" Зајечар обележиће Дечју недељу низом активности

Матична библиотека „Светозар Марковић“ Зајечар обележиће Дечју недељу низом активности

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Дечје одељење Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар и ове године обележиће различитим активностима Дечју недељу.

Током целе недеље, као и ових година, у сарадњи са Црвеним крстом града Зајечара и њиховим волонтерима, биће спроведена хуманитарна акција „Друг другу“, током које ће бити прикупљена одећа, обућа, школски прибор, играчке, ћебад, опрема за бебе итд. Црвени крст ће све прикупљено расподелити најугроженијој деци на територији града.

Као посебан догађај биће гостовање књижевнице, дечјег писца, Весне Алексић, у чијим причама и романима уживају како деца, тако и одрасли. Другари из ОШ „Десанка Максимовић” Зајечар (ученици IV1, учитељице Селене Аврамовић), за то дружење припремили су сценски приказ ликова из словенске митологије, по тексту књиге „Каљави коњ”, која је најчитанија књига ове гошће. Весне Алексић дружиће се са најмлађим читаоцима у сали Музичке школе у Зајечару, у уторак, 3. октобра 2023. у 13:00 часова.

У петак, 6. октобра 2023. биће отворена изложба дечијих радова на тему „Прича о мом кућном љубимцу” која је приказана и причом и цртежом (у зависности од броја пристиглих радова изложба ће бити постављена и следеће недеље), обавештавају из зајечарске библиотеке.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб