Тимочка КрајинаЗајечарМанифестација традиционалног народног стваралаштва „Дани воћа” одржана у Малој Јасикови

Манифестација традиционалног народног стваралаштва „Дани воћа” одржана у Малој Јасикови

У Малој Јасикови код Зајечара по други пут је одржана манифестација традиционалног народног стваралаштва, која од ове године носи назив „Дани воћа”.

У културно-уметничком програму учествовали су КУД-ови из: Велике Јасикове, Гамзиграда и Шљивара, као и дечја и ветеранска фолклорна група КУД-а „Никола Пашић” из Зајечара.

Титулу „Лепотица манифестације Дани воћа” понела је Анастасија Пауновић из Мале Јасикове.

Током дана одржана су и спортска такмичења. У бацању камена најуспешнији је био Јаков Васиљевић из Шљивара. У скоку из места најбољи су били Лена Динић у женској и Андреја Фирковић у мушкој конкуренцији.У женској конкуренцији надвлачења конопца прво место је освојила екипа Шљивара, а у мушкој тим Мале Јасикове. Најбољи шахиста је био Иван Костић, док је у бацању пикада најпрецизнија била Лена Динић.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” Зајечар, у сарадњи са Месном заједницом Мала Јасикова, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб