Тимочка КрајинаЗајечарМанифестација "Дан рудара" у Лубници 6. августа

Манифестација „Дан рудара“ у Лубници 6. августа

Манифестација „Дан рудара“ биће одржана у Лубници код Зајечара, у уторак 6. августа 2024.

У богатом програму наступиће велики број културно-уметничких друштава са територије града Зајечара. Поред домаћина из Лубнице, посетиоци ће моћи да виде наступе КУД-ова: „Ромулијана” из Гамзиграда, „Божур” из Звездана, „Шљивар” из Шљивара, „Зоран Гајић” из Рготине, „Дубочане” из Дубочана, „Градец” из Градскова, „Граничар” из Халова, „Пензионер” и „Никола Пашић” из Зајечара.

Дефиле учесника планиран је за 19:30, а културно-уметнички програм почиње од 20:00 сати.

Током преподнева, од 08:00 сати, биће одржана спортска надметања у фудбалу, баскету, надвлачењу конопца, брзом испијању пива и посебној рударској дисциплини — цимбрању. Од 15:00 сати биће одржано и такмичење у припремању гулаша.

Организатор и покровитељ манифестације је Град Зајечар, а у реализацији поред Установе Народно позориште Тимочке Крајине — Центар за културу „Зоран Радмиловић” Зајечар, учествују и Туристичка организација града Зајечара, Рудник „Лубница“ и Месна заједница Лубница.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб