Кишовито и облачно, до 14 степени

Киша, кишобран
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији облачно и местимично кишовито време. Више кише биће у западној и централној Србији, Браничевском и Борском округу, а на северу Војводине очекује се углавном суво време. На југу Србије биће умерено облачно са сунчаним интервалима и топлије у односу на остале пределе, али је локално могућа краткотрајна киша. У већем делу земље ветар умерен северни и североисточни, на југу јужни и југозападни, у планинским пределима повремено јак. Најнижа температура од -2 до 4, а највиша од 6 до 14 степени.

У Зајечару облачно са слабом кишом. Минимална температура 3, максимална дневна око 7 степени. Ветар слаб, источни. Сутра облачно са кишом и пљусковима. Најнижа температура 3, највиша до 9 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиване биометеоролошке ситуације посебна опрезност се саветује особама са дисајним и срчаним проблемима.

Раздражљивост и болови у костима и зглобовима су могуће метеоропатске реакције.

Неопходнa је појачана пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује смањена видљивост због магле, док су коловози клизави и мокри због кише. Мокре коловозе треба очекивати у западним и централним крајевима, док ће на југу бити суво.

Током дана се очекује умерен интензитет саобраћаја. На бројним путевима у току су радови уз измене у режиму саобраћаја, па се саветује додатна пажња.

Постоји и опасност од одрона на путевима кроз стенске усеке и клисуре, као и у планинским пределима.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Магла смањује видљивост на превојима од 50 до 100 метара.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима тренутно нема задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Батровцима 180 минута; на Шиду 120 минута; на Хоргошу 90 минута.