ДруштвоВремеКишобрани су и данас потребни, понегде снег

Кишобрани су и данас потребни, понегде снег

Деца носе кишобране
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији облачно са кишом која ће током дана уз пад температуре прећи у суснежицу и снег у већем делу земље. На истоку и југоистоку падаће киша, а у планинским пределима снег. Дуваће умерен, повремено и јак северозападни ветар. Најнижа температура од 3 до 6, а највиша од 13 до 16 степени.

У Зајечару облачно са слабом кишом. Минимална температура 1, максимална дневна око 7 степени. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра облачно са кишом и снегом. Најнижа температура -4, највиша до 4 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација може изазвати уобичајене тегобе код већине хронично оболелих.

Опрез се саветује особама са респираторним проблемима, као и срчаним и психичким болесницима.

Главобоља и раздражљивост су могуће метеоропатске реакције.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују неповољни услови за вожњу, због јаког ветра, кише и суснежице, а на путевима у планинским пределима и због слабог снега. Јачи удари ветра и мокар коловоз доносе ризик од проклизавања и заношења возла, а и зауставни пут је дужи.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

Умерен интезитет саобраћаја у Србији, у поподневним сатима биће појачаног интезитета.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Магла смањује видљивост на превојима од 50 до 100 метара. 

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима тренутно нема задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Батровцима и Шиду 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,868ПратилацаЛајкуј
4,520ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб