Јутро хладно, разведравање током дана

Јесен, парк
Фото: Pixabay, илустрација

На северу Србије претежно сунчано, ујутро је могућ слаб приземни мраз. У осталим крајевима у првом делу дана мало и умерено облачно, једино на југу уз могућност слабе кише у раним јутарњим сатима. Разведравање се изнад свих крајева очекује до средине дана. Ветар слаб и умерен, северни и североисточни. Најнижа температура од 2 до 8, а највиша од 13 до 17 степени.

У Зајечару углавном ведро и сунчано. Ветар умерен, северни. Минимална температура 5, максимална дневна до 15 степени. Сутра променљиво облачно са сунчаним периодима. Најнижа температура 2, највиша око 15 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Побољшање биометеоролошке ситуације утицаће релативно повољно на хронично оболеле.

Известан опрез се саветује срчаним болесницима.

Метеоропатске реакције су могуће у блажој форми.

АМСС

Возаче данас на путевима у Србији углавном очекују повољни услови у саобраћају, само ће ујутру на појединим деоницама због магле видљивост бити смањена на 100 метара, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

На путевима где има магле опрез се препоручује због повећаног ризика од саобраћајних несрећа и ланчаних судара, наведено је у саопштењу АМСС-а.

Према извештају АМСС-а јутрос од 06.00 на граничним прелазима нема задржавања возила, осим на Хоргошу где камиони чекају на излаз из земље око четири сата.