Тимочка КрајинаЗајечар„Јасеновачко лето“ одржано по 10. пут у Великом Јасеновцу

„Јасеновачко лето“ одржано по 10. пут у Великом Јасеновцу

У Великом Јасеновцу, код Зајечара, синоћ је одржана 10. јубиларна манифестација традиционалног народног стваралаштва „Јасеновачко лето“.

У присуству великог броја мештана и њихових гостију, након дефилеа учесника, приређен је богат културно-уметнички програм у коме су учествовала КУД-ови: „Граничар” из Халова, „Градец” из Градскова, „Слога” из Вражогрнца, „Ромулијана” из Гамзиграда, „Грљан” и „Дубочане” из истоимених села.

Смотра је настала из потребе за културним садржајима у источном делу територије града Зајечара, ради заштите и очувања нематеријалног културног наслеђа овог подручја.

Организатор и покровитељ манифестације је Град Зајечар, а у реализацији је, поред Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, учествовала и Mесна заједница Велики Јасеновац.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,872ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб