Тимочка КрајинаКњажевацХор из Берлина у одевним комбинацијама књажевачког Удружења “Извор”

Хор из Берлина у одевним комбинацијама књажевачког Удружења “Извор”

На Међународном фестиваалу духовне музике “Музички едикт” у Нишу, хор “Свети Стефан Дечански” из Берлина наступио је у одевним комбинацијама Удружења за неговање традиције “Извор” из Књажевца.

Међународни фестивал духовне музике “Музички едикт” одржан је у Саборном храму у Нишу, а у току четири фестивалске вечери публика је уживала у разноврсном музичком програму у извођењу 17 хорова из 12 земаља. Међу њима био је и хор “Свети Стефан Дечански” из Берлина, чији су чланови наступили у хаљинама и одевним комбинцијама Удружења за неговање традиције “Извор” из Књажевца.

Хаљине су рађене за чланове хора који певају на литургијама и редовно учествују на богослужењима на српском језику у Храму Светог Саве у Берлину.

“Музички едикт” је званична градска манифестација и бијеналног је карактера. Одржава се сваке друге године, а ово је осми пут да се организује у Нишу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб