Хладно, уз појаву кише и снега

Град Бор – Јесен

У Србији облачно, местимично с кишом, у брдско-планинским пределима и у Тимочкој Крајини и са снегом, уз стварање или повећање висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено јак, источни и југоисточни, током дана у слабљењу. Најнижа температура 1 до 5, највиша од 3 до 6 степени.

У Зајечару облачно, повремено са кишом, увече и слабим снегом. Минимална температура -1, максимална дневна око 2 степена. Дуваће умерен до јак ветар, североисточног правца. Сутра облачно и хладније. Најнижа температура -2, највиша до 4 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике ће бити нешто повољније, али већина хроничних болесника и даље може осећати своје уобичајене тегобе.

Опрезност се препоручује нервно лабилним особама.

Од метеоропатских реакција очекују се реуматски болови и нервоза.

Свим учесницима у саобраћају саветује се опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују зимски и отежани услови вожње, јер ће због падавина бити мокри коловози широм земље.

Магла и ниска облачност додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује. У планинским пределима треба очекивати снег и поледицу, па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Због појаве магле, видљивост је смањена на територији Неготина (100 м), и на превоју Тресибаба (100 м).

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Батровцима 180 минута; на Хоргошу и Шиду 120 минута; на Келебији 60 минута.