ВестиГрадоначелник Ничић: Понашање које многи на улици показују још је горе у...

Градоначелник Ничић: Понашање које многи на улици показују још је горе у односу на епидемиолошку ситуацију

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић упутио апел Зајечарцима поводом ситуације изазване корона вирусом

Командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, још једном је упутио апел свим суграђанима, поводом епидемиолошке ситуације, да се придржавају мера у борби против корона вируса. Према његовим речима епидемиолошка ситуација, по питању вируса COVID-19, на нашој територији није уопште сјајна, а понашање које многи показују на улици још је горе у односу на ситуацију.

Апел градоначелника Зајечара преносимо у целости:

Поштовани суграђани,
 
драге Зајечарке и Зајечарци,
 
оно што могу (и смем) да вам кажем јесте да сам сигуран да епидемиолошка ситуација, по питању вируса COVID-19, на нашој територији није уопште сјајна. Надлежни ће вас, вероватно убрзо, обавестити о томе!
 
Понашање које, многи, на улици показују, још је горе у односу на ситуацију
 
Не разумем вас, који се тако ноншалантно понашате – схватате ли да наносите зло себи и другима?!
 
Ми, полиција, комунална полиција, инспекција, Штаб за ванредне ситуације и др… немамо довољно људи да стражаримо по сваком ћошку, дворишту, продавници, парку, селу и засеоку. Велики број полицајаца, управо због неодговорног понашања појединаца, налази се у самоизолацији и не смеју, ради свог и вашег здравља, да обављају, сада када су нам најпотребнији, своје дужности!
 
Без вас, савесних грађана и наших повереника, нећемо моћи да урадимо ништа против оних који буквално угрожавају живот и здравље свих нас својим неодговорним понашањем и поступцима!
 
Да би заштитили све нас кренућемо у још ригорозније мере, настави ли се овакво понашање.
 
Штаб ће заседати сутра или најкасније у уторак и вероватно донети следеће мере:

  • Издаће се наређење и овлашћење свим повереницима да морају опомињати и одмах полицији и комуналној полицији достављати имена оних који не поштују наредбе и мере ШВС;
    Повереници који не поступе по наређењу биће смењени и кажњени сходно законима у време ВС;
  • Забраниће се рад фризерских, козметичких салона, салона за масажу и сл. (на захтев већине њих);
  • Стриктно ће се забранити коришћење свих зелених јавних површина и игралишта за малолетна лица која се на њима затекну пријаве ће се писати родитељима и изрицати казне од 20.000 до 50.000 динара.
    Условно, до следећег викенда, уколико се мере не буду и даље поштовале, ова наредба важиће и за Парк-шуму „Краљевица”;
  • Сви малопродајни објекти, у граду и селима, који буду дозволили конзумирање пића испред својих објеката, биће аутоматски, истог тренутка затворени до краја ВС.
    То исто ће се учинити и са објектима који пусте купце без маски и заштитних рукавица и који испред улазних врата не буду имали дезинфекциону баријеру (сунђер или сл. натопљен дезинфекционим средством) или у објекат пусте више купаца од дозвољеног броја (1 купац на 10 м2);
  • Сви превозници радника у чијим се превозним средствима затекну путници без заштитних маски биће, истог момента, искључени из саобраћаја и предати у надлежност полиције.
    Уколико и ове мере не уроде плодом, као неко ко је у овој ситуацији одговоран за здравље и животе људи, затражићу помоћ војске!

Надам се да, уз помоћ свих вас, разумних људи, до тога нећемо доћи.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб