Градоначелник Бора Александар Миликић посетио Етно радионицу „Ђурђевак”

Градоначелник Бора Александар Миликић посетио Етно радионицу „Ђурђевак”
Фото: Град Бор

Девојке Етно радионице „Ђурђевак” на недавно одржаном републичком и међународном фестивалу, освојиле су све прве награде и два лауреата, сваки са максималних 100 поена.

Тим поводом посетио их је градоначелник Бора, Александар Миликић.

„Дефинитивно град Бор има бисере. Бисер су ова деца, бисер је Тамара која води радионицу. Велика је част бити у друштву младих људи који знају и разумеју шта је култура. Девојке су изузетно вредне, уложиле су много рада и труда, и заиста су понос града Бора”, нагласио је градоначелник током посете.

Етно радионица „Ђурђевак” основана је пре десет година са циљем да очува и пренесе традицију на млађе генерације. Њихов рад препознат је и награђен на многим фестивалима, а Тамара Глишић која води радионицу, изразила је захвалност за помоћ и подршку коју им пружају Центар за културу и град Бор.

„Ове награде су резултат огромног труда и рада. Девојке су златне, вредне и уложиле су много напора у сваки наступ. Оне су понос града Бора, али и Србије”, рекла је Тамара Глишић.

Етно радионица „Ђурђевак” наставља свој рад са још већим ентузијазмом, мотивисана наградама и признањем које су добиле. Град Бор је поносан на ове младе чуваре традиције и наставиће и даље да подржава њихов рад и труд.