Град Бор расписао тендер за прву фазу изградње аква парка

У Бору ускоро аква парк

Град Бор расписао је тендер за прву фазу изградње аква парка. Према идејном решењу, предвиђено је да цео комплекс буде изграђен кроз шест фаза.

Првом фазом предвиђено је пројектовање, реконструкција, приступни плато из правца улице Зелени булевар, реконструкција билетарнице, санитарних просторија, локала са терасом. Овом фазом предвиђена је и реконструкција базена, плаже и трибина док ће постојећи тобоган бити замењен са пет нових тобогана.

Оно што је важно, истиче Игор Јанковић – члан Градског већа у Бору, а то је да ће првом фазом бити решен проблем загревања затворених базена где ће на тај начин грађанима бити омогућено коришћење базена током целе године. Вредност инвестиције и изградња прве фазе је око 635 милиона динара.

Јанковић додаје, да ће радови на изградњи прве фазе бити завршени пред почетак наредне летње сезоне и напомиње да ће грађани базене моћи несметано да користе током наступајуће летње сезоне.

Оно што је идејним решењем дефинисано, аква парк ће се просторати на три хектара површине, са седам нових базена различитих изгледа и намене.