Фудбалски клуб “Бор 1919“ спреман за предстојећу сезону

Фото: Град Бор

Фудбалски клуб “Бор 1919“ добио је ново руководство које ће се ухватити у коштац са проблемима и покушати да помогне како би се клуб пласирао у виши ранг такмичења.

Нови председник, Станимир Прелић нагласио је да је дошао у велики клуб и дао обећање да ће фудбалском клубу вратити стари сјај. Након састанка са играчима рекао је да верује у себе и своје сараднике и објаснио да се из корена све мора променити, да стручни кадар мора бити у врху клуба и имати све оно што прати велике клубове.

Градско руководство било је одлучно да врати фудбал у град и квалитетну игру на терену. У нову поставку ФК „Бор 1919“ и градоначелник Бора Александар Миликић полаже велике наде, с обзиром да ће клуб водити Прелић који има доказано искуство у руковођењу и страшћу да помогне у увођењу коренитих промена.

„У договору са претходним руководством сложили смо се да ФК ‘Бор 1919’ треба да буде окосница развоја фудбала на територији града Бора. Људи из претходног руководства дали су предлоге како да се потпуно промени управа клуба. Некадашњи председник ФК ‘Борац’ из Чачка на моје велико задовољство одазвао се нашем позиву. Верујем да ће он нашем градском клубу вратити онај сјај који је имао 60-их и 70-их година. Ми ћемо за наредну годину у буџету предвидети повећање средстава за спорт са 90 на 120 милиона, а та разлика није намењена само фудбалу, већ свима спортовима“, објаснио је градоначелник Бора.

Миликић је додао да се припрема пројекат реконструкције стадиона, како би Бор добио стадион онакав какав и заслужује.