Тимочка КрајинаЗајечарФестивал хришћанске културе од 12. до 21. септембра у Зајечару

Фестивал хришћанске културе од 12. до 21. септембра у Зајечару

Саборна црква Рођења Пресвете Богородице у Зајечару

Фестивал хришћанске културе, девети по реду, биће одржан од 12. до 21. септембра 2024. у Зајечару, а у оквиру фестивала, од 12. до 14. септембра, биће одржан и Фестивал духовно-документарног филма.

Отварање Фестивала хришћанске културе и Фестивала духовно-документарног филма биће уприличено у порти Саборне цркве рођења пресвете Богородице у Зајечару, у четвртак 12. септембра, од 19:00 сати. Истог дана, у порти цркве, од 20:00 сати публика ће моћи да погледа монодраму Петра Божовића о Светом владики Николају.

Током десет дана фестивала, Зајечарци и њихови гости моћи ће да погледају неколико интересантних филмова у духу хришћанске културе, да присуствују промоцијама нових књига, уживају у вечерима хорске музике, али и у џез концерту који ће приредити „Биг бенд“ РТС-а.

Осим у порти и у Саборној цркви, програми ће бити приређивани и у Гостопримници, на касноантичком локалитету Феликс Ромулијана, у Народном музеју, а у предвечерје великог Празника – Мале Госпојине, градске и славе храма у петак 20. септембра празнично вечерње почеће у 17:00 сати, након чега је предвиђена градска литија.

Програм:

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб