Фестивал „Буна“ 26. и 27. јула на Краљевици у Зајечару

Фестивал „Буна“ биће одржан на простору испод спомен-парка „Вешала“, на Краљевици, у Зајечару, 26. и 27. јула 2024.

На самом фестивалу посетиоци ће имати прилику да чују неке од најпознатијих реп и треп извођача на Балкану, од којих су неки „Цунами“, „Кенди“, „Роузи“ и други, још 12 извођача електронске музике, локалних и из других делова Србије, те ће фестивалске дане употпунити садржајем преко 20 извођача.

Фестивал “Буна” је продукт дугогодишње жеље неколицине младих Зајечараца да свом граду и суграђанима, поготову младима, понуде нову врсту манифестације, али и да буду позитиван пример младима који желе да своје идеје остваре у дело.

“Овај пројекат за нас представља културно-уметнички талас који ће мотивисати људе да се осмеле и допринесу свом окружењу креативним и корисним идејама и циљевима, како бисмо Зајечару истински вратили епитет који му припада, а то јесте – центар културних збивања, макар у источној Србији. Наше ангажовање представља само један од начина да се млади и талентовани људи окупе око једног циља и заједно улепшају град који их је подигао”, поручују организатори.

У склопу промоције фестивала одржан је промотивни догађај (журка), 4. маја 2024. године, на скоро идентичном месту одржавања фестивала. Догађају је присуствовало око 800 људи и наступило је чак осам различитих извођача. У суботу 6. јула организована је Матине журка на крову, која је такође оправдала очекивања.

Након промотивних догађаја, интересовање за Фестивал „Буна“ нагло је порасло. До самог почетка фестивала предвиђене су и друге промотивне активности: израда мурала, графита и промоција уличне уметности.

Судећи по анкети спроведеној међу 400 испитаника и посећености промотивних догађаја, очекује се да ће фестивал посетити 2.500 до 3.000 људи.

Карте за фестивал могу се набавити у пословници компаније „Aquaris“, Кафе „Скверу“ и Омладинском центру Зајечар. Такође, карте се могу купити и у Бору и Књажевцу.

Цена за комплет карата (оба дана) износи 2.600 динара. Појединачна карта кошта 1.500 динара.