ВестиЕпидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 31.07.2020.

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – 31.07.2020.

Тимочка Крајина — COVID-19

Епидемиолошка ситуација на територији Тимочке Крајине – петак, 31.07.2020.

ЗАЈЕЧАР

У задњих 24 сата обрађен је само један узорак узетих тестова грађана Зајечара и исти је негативан. У Клиничком центру „Ниш” данас је преминула још једна особа (70) из Зајечара заражена вирусом COVID-19.

Број послатих тестова, без данашњих 45, за које се резултат очекује је 128.

Од данас тестирање узорака из Зајечара вршиће лабораторија „Ватрено око” у Нишу.

КЊАЖЕВАЦ

У односу на претходни извештај Завод за јавно здравље „Тимок” Зајечар евидентирано је 11 новооболелих особа на територији општине Књажевац.

Завод за јавно здравље „Тимок” Зајечар јуче је саопштио нове податке о епидемиолошкој ситуацији на подручју књажевачке општине. Од почетка пандемије корона вируса урађено је 1.546 тестова, резултат је завршен за 1.497, за 49 резултати се још увек чекају, а за 12 узорака тестирање је неопходно поновити.

У општини Књажевац на корона вирус позитивне су 153 особе и у односу на претходно саопштене податке евидентирано је 11 новооболелих.

Нема промена у броју особа стављених под надзор (и даље их је 389), као ни у броју излечених – на подручју општине Књажевац 41 пацијент излечен је од корона вируса, наводи у свом извештају Завод за јавно здравље „Тимок” Зајечар.

СОКОБАЊА

Епидемиолошка ситуација на територији општине Сокобања полако се поправља и последњих дана је повољнија. Наиме, у понедељак, 27. јула, од 25 тестираних особа, било је шест позитивних. У среду, 29. јула, од 28 тестираних, позитивне су биле три особе, дупло мање него у понедељак.

У тренутку када је на територији општине Сокобања уведена ванредна ситуација од око 30 тестираних особа, чак њих 12 било је позитивно на COVID-19. Тако да на основу ових нових резултата можемо закључити да се епидемиолошка ситуација поправља.

У складу са тим, како сазнајемо, уколико и данас резултати буду добри, односно број позитивних на корона вирус, опада или бар стагнира, Кризни штаб ће се састати почетком наредне недеље и вероватно ублажити донете мере, или чак и потпуно укинути ванредну ситуацују.

КЛАДОВО

Од последњег извештаја на основу резултата пристиглих из референтних лабораторија 30. јула на подручју општине Кладово COVID-19 потврђен је код још троје лица, док су резултати другог контролног теста на COVID-19 негативни за три особе, па је број опорављених повећан на 49 лица.

У општини Кладово активно позитивно је 66 лица, од почетка епидемије вирусом корона инфицирано је 118 особа, а преминула су три пацијаната, кажу подаци Здравственог центра „Кладово”.

МАЈДАНПЕК

Већ други дан у ковид амбуланти у општини Мајданпек број пацијената који се јављају због тегоба које указују на присуство корона вируса, премашује 40.

У последња 24 сата у овој амбуланти обављена су 42 прегледа, а код десет Мајданпечана дијагностикована је упала плућа. Управо због теже клиничке слике, на болничком лечењу у нишком Клиничком центру налази се 10 пацијената, док је 21 особа на кућном лечењу.

Током јучерашњег дана потврђен је још један случај корона вируса у Мајданпеку, а резулати PCR тестирања чекају се за 62 лица, која су се претходних дана јављаја лекару због симптома налик ковид инфекцији.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

2 КОМЕНТАРА

  1. Da li to što se Boljevac ne spominje u ovakvim obaveštenjim znači da kod nas nema inficiranih ili je nešto drugo u pitanju ???

    • Поштовани, објављени су подаци из градова и општина до којих је наша редакција могла доћи до тренутка објављивања чланка и који су званични. Нажалост, у појединим општинама и градовима подаци се не објављују и не ажурирају редовно. Поздрав.

Тема је затворена за коментаре

2 КОМЕНТАРА

  1. Da li to što se Boljevac ne spominje u ovakvim obaveštenjim znači da kod nas nema inficiranih ili je nešto drugo u pitanju ???

    • Поштовани, објављени су подаци из градова и општина до којих је наша редакција могла доћи до тренутка објављивања чланка и који су званични. Нажалост, у појединим општинама и градовима подаци се не објављују и не ажурирају редовно. Поздрав.

Тема је затворена за коментаре

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб