„Еко Исток” позива на акцију чишћења Николичевске бање

Организација „Еко Исток” – Акција чишћења Николичевске бање

Удружење грађана „Еко Исток” организује чишћење бање у Николичеву у суботу, 22. јуна 2024. године, од 16:00 до 19:00 сати, и позива све заинтересоване грађане и грађанке да се прикључе акцији која је део пројекта „Зелене мапе Источне Србије”.

За учешће у акцији није потребно ништа сем добре воље, стога вас „Еко Исток” позива да проведете дан у природи, освежите се у термалној води у Николичеву и дружите се са осталим учесницима.

У оквиру пројекта „Зелене мапе Источне Србије”, „Еко Исток” ће до краја лета организовати четири акције чишћења у Зајечару и околини.

Овај пројекат предвиђа низ активности у циљу повећања информисаности житеља општине Зајечар (са фокусом на Гамзиградску Бању и села Гамзиград, Николичево и Рготина) о истражним радњама и ширењу рудника, као и утицају на подземне воде, јавне чесме и термалне изворе у Николичеву и Гамзиградској Бањи.

„Тренутно је на територији Града Зајечара издато 10 дозвола за геолошка истраживања руда, превасходно злата и бакра”, наводи се у саопштењу Удружења грађана „Еко Исток”.