Екипи из Великог Извора награда за највеселији штанд у финалу гастро каравана „Изађи ми на теглу“

Фото: Туристичка организација Зајечар

У Београду, на Ади Циганлији, одржано је велико финале гастро каравана „Изађи ми на теглу“, које је окупило победнике из 15 општина и градова Србије. Међу њима су били и  представници Зајечара – екипа Основне школе „Вук Караџић“ из Великог Извора, која је освојила награду за највеселији штанд.

Специјалитет који су припремили, „Изворски гирос“, одушевио је посетиоце, а овај штанд је био један од најпосећенијих на манифестацији.

Кулинарске вештине представника Зајечара додатно су нагласиле богатство и разноврсност гастрономске понуде Зајечара, док су посетиоци уживали не само у храни, већ и у јединственој атмосфери коју је створила весела екипа. Посебан утисак на све присутне оставио је ученик обучен у костим Вука Караџића, који се фотографисао са гостима, док су чланови екипе са осмехом представљали туристичку понуду Зајечара.

„Креативност, гостопримство и добро расположење издвојили су нас у мору излагача. Сваке године изнова доказујемо колико је важна промоција наше традиције и обичаја. Ова манифестација нам је пружила савршену прилику да на јединствен начин прикажемо нашу богату гастрономску понуду и туристичке потенцијале. Освојена награда за највеселији штанд је право признање за труд и енергију коју је наш тим уложио“, истакла је Драгана Гогић Рајковић, директорка Туристичке организације Зајечара.

Манифестација „Изађи ми на теглу“ није само прилика за такмичење у припреми ајвара, већ и платформа за приказивање аутентичних обичаја, ручних радова, али и уникатне хране из свих крајева Србије. Овај тим је још једном потврдио да Зајечар има шта да понуди, како кроз традицију, тако и кроз модерне кулинарске специјалитете.