Тимочка КрајинаЗајечарЕкипе „Омладина” и „Петлићи” Црвеног крста Зајечар остварили одличне резултате на Државном...

Екипе „Омладина” и „Петлићи” Црвеног крста Зајечар остварили одличне резултате на Државном такмичењу

Екипе „Омладина” и „Петлићи” Црвеног крста Зајечар остварили одличне резултате на Државном такмичењу

У оквиру Светског дана прве помоћи, одржано је и Државно такмичење екипа прве помоћи Црвеног крста Србије у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења, 13. и 14 септембра 2024. у Новом Саду, на новосадској плажи Штранд. Овом приликом, екипе „Омладина” и „Петлићи” Црвеног крста Зајечар остварили су одличне резултате на овом Државном такмичењу.

Црвени крст Зајечар обележио је 14. септембра Светски дан прве помоћи на тему „Прва помоћ у спорту”. Порука прве помоћи у духу је динамичног света спорта и има циљ да покаже колико је прва помоћ потребна у овом домену. Порука гласи „Припрема, позор , крени – Научи прву помоћ”.

Након победе на Међурегионалном такмичењу у Дољевцу, екипа „Омладина” Црвеног крста Зајечар заједно са екипом „Петлићи” своје умеће показали су и на Државном такмичењу у Новом Саду, у конкуренцији 28 градова и општина из целе Србије.

У категорији „Петлићи” било је 15 екипа, а зајечарски „Петлићи” су показали изузетно велику способност и знање у свим наведеним ситуацијама предвиђене за указивање прве помоћи.

„Честитамо нашим волонтерима и сарадницима на уложеном труду и великом залагању које су показали на такмичењу, али и током целе године, на промоцији прве помоћи и хуманих вредности”, поручују из зајечарског Црвеног крста.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб