Догађај за младе под називом „Дан за нас” у Зајечару 23. јуна

Догађај за младе под називом Дан за нас у Зајечару

На заједничком састанку града Зајечар и пројекта “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији“ који у оквиру Немачке развојне сарадње спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије, договорено је да у Зајечару 23. јуна 2023. године буде одржан догађај за младе под називом „Дан за нас”.

„Дан за нас” је догађај фестивалског типа на коме ће млади из Зајечарског и Борског округа имати прилику да са публиком поделе своје успешне приче и идеје за боље друштво, повежу се са својим вршњацима и тако инспиришу и мотивишу друге младе у својим заједницама.

Ово је трећи по реду „Дан за нас”, а претходна два која су одржана у Владичином Хану и Костолцу окупила су преко 200 младих из Пчињског, Јабланичког, Подунавског и Браничевског округа. Након Зајечара, овај догађај сели се на север, у Западнобачки регион, где ће бити одржан и последњи „Дан за нас”, 12. августа 2023.

„Дан за нас” одржава се у оквиру пројекта Перспективе за младе у руралним срединама у Србији који има за циљ унапређење економских, социјалних и културних могућности младих у Србији, а намењен је младима од 18 до 30 или 40 година старости, када су у питању припадници осетљивих друштвених група: повратници из иностранства, жене, етничке мањине…

У оквиру овог пројекта спроводе се различите активности сарадње са младима ради мотивисања и оснаживања да активно учествују у обликовању своје заједнице, финансирања иницијатива које млади сами осмишљавају и реализују ради побољшања квалитета њиховог живота у заједници, отварања нових економских могућности за младе у одрживој пољопривреди и сеоском туризму, као и подршке јединицама локалне самоуправе.