Тимочка КрајинаЗајечарЂуле "Ван Гог": "Чувајте и негујте Гитаријаду"

Ђуле „Ван Гог“: „Чувајте и негујте Гитаријаду“

57. „Зајечарска Гитаријада” – Друго вече

У Зајечару је одржано друго вече најстаријег рок фестивала – 57. „Зајечарска Гитаријада“.

Прво су наступили демо бендови у другом полуфиналу, а онда је уследио наступ и ревијалних бендова: „Queen Sensation“, „Firewind“ и „Van Gogh“.

Фронтмен групе „Van Gogh“ Звонимир Ђукић Ђуле истакао је да Зајечар треба да чува и негује фестивал као што је „Гитаријада“.

„Ово је традиционала манифестација коју треба неговати и чувати. Град Зајечар је однеговао заиста 57 година и млади људи треба да наставе да чувају овај фестивал. Хвала дивној публици која је остала до касне сате и били су феноменални. У публици има доста младих људи и то је суштина свега. Тај наш интерактивни однос са публиком буди емоцију и енергију и тај загрљај са њима је наша енергија. Премијерно могу да најавим и нове песме, то неће бити албум, али на свака три месеца ћемо делити са публиком један радијски сингл и један видео спот. Имамо 10 нових песама, један потпуно нови ‘Van Gogh’ и биће нас све више на бини“, казао је Ђуле.

Треће фестивалске вечери биће одржан финални наступ демо бендова, а потом следи наступ „Onslaught“, проглашење победника и уручивање награда и наступ роконачелника Ронија Ромера. Уместо групе „Ритам нереда“, наступиће „Sunshine“ – београдски хип-хоп/метал састав који је 1993. године основао певач Бранко Бојовић, познат и као Бане Саншајн, или Бане Џимбровски.

 

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,876ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб