Демонтажа пешачког моста код Дома културе почиње 12. јула

Демонтажа пешачког моста код Дома културе почиње 12. јула

Стари дрвени пешачки мост преко Сврљишког Тимока код Дома културе ускоро ће заменити нови и савременији. Из дирекције за развој, урбанизам и изградњу општине Књажевац кажу да је замена постојећег моста новим неопходна.

Општина Књажевац и ЈП „Предузеће за развој, урбанизам и изградњу општине Књажевац” расписали су конкурс за израду идејног архитектонско-урбанистичког решења пешачког моста код Дома културе које се визуелно уклапа у целокупно партерно уређење леве и десне стране Свљишког Тимока. Стари мост није безбедан за пролазнике, посебно у зимским месецима и током јаких киша, те је замена новим мостом прекопотребна.

На прилазима моста, као и на његовим ослонцима, потребно је извести бетонске радове пре монтаже новог моста, па ће извођач радова демонтирати и уклонити постојећи дотрајали дрвени мост. Демонтажа почиње у петак, 12. јула. Тога дана очекује се и привремена обустава саобраћаја на Кеју Вељка Влаховића и улици Стевана Мокрањца у времену од 07:00 до 19:00 часова.

Такође, због саме технологије демонтаже, биће спуштена и брана, а завршетак радова очекује се крајем августа, најдаље почетком септембра месеца.