Делимично облачно и осетно хладније време, увече киша

Цвеће

У Србији облачно, кишовито и осетно хладније време. Наоблачење и осетно захлађење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, ујутро ће захватити Бачку, Срем, западну и југозападну Србију, током преподнева ће се проширити на централне, а средином дана и после подне и на остале пределе Србије. Дуваће умерен западни и северозападни ветар. Најнижа температура од 11 до 15, а највиша од 19 до 25 степени.

У Зајечару променљиво облачно, поподне са кишом. Минимална температура 11, максимална дневна око 25 степени. Дуваће слаб ветар, источног правца. Сутра променљиво облачно и хладније. Најнижа температура 11, највиша до 23 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Неповољна биометеоролошка ситуација може условити појачање тегоба код већине хронично оболелих.

Посебан опрез се саветује церебро и кардиоваскуларним болесницима и астматичарима.

Реуматски болови, поспаност и главобоља су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се адекватно одевање, као и повећана концентрација свих учесника у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 13. септембра 2024. године, изводиће се радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална–Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Градини на излазу 30 минута. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Хоргошу, на Батровцима, на Сремској Рачи и на Прешеву 60 минута.