Данас углавном облачно, увече краткотрајно разведравање

Град Зајечар – Девојке

Ујутро слаб и умерен мраз, по котлинама и долинама западне и јужне Србије местимично магла. Прво пролазно наоблачење, које ће ујутро на северу и североистоку Србије местимично условљавати кишу, снег и ледену кишу у току дана премештаће се ка југу Србије. Послеподне у Војводини, а увече и у централним крајевима краткотрајно разведравање. У току ноћи друго пролазно наоблачење са снегом, углавном у брдско-планинским пределима. Ветар слаб и умерен, у Војводини и источној Србији повремено јак, северозападни. Најнижа температура од -8 до 0 , а највиша од 4 до 9 степени.

У Зајечару делимично облачно и суво. Умерен до јак ветар, југозападни. Минимална температура -2, максимална дневна до 7 степени. Првог дана викенда углавном облачно и свежије. Најнижа температура -2, највиша око 5 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Хронично оболелим особама и метеоропатама се саветује опрезност услед неповољне биометеоролошке ситуације.

Нарочито изражене тегобе могу имати нервно лабилни, као и кардиоваскуларни и респираторни болесници.

Могући су главобоља, нерасположење и поспаност.

У саобраћају је неопходна додатна пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује више возила на путевима, али и на саобраћајницама унутар градова, због почетка викенда.

Стање коловоза остаје променљиво, од сувих, влажних и мокрих, до оних под расквашеним или угаженим снегом у планинским пределима. Увече је на појединим местима могућа појава поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни, а у вишим пределима има снега до 2 центиметра. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања ни на граничним прелазима, како на путничким терминалима, тако и на теретним терминалима.