Данас претежно сунчано и релативно топло

Град Зајечар – Људи шетају

Преподне претежно сунчано и релативно топло, послеподне наоблачење, увече киша, у брдско-планинским пределима снег. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, самопре подне на истоку умерен и јак, западни. Увече и током ноћи са падом температуре киша ће прећи у снег и у нижим пределима, ветар у скретању на слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -4 на југу до 1 на северу, а највиша дневна од 7 до 13 степени.

У Зајечару претежно ведро и сунчано. Ветар слаб до умерен, југозападни. Минимална температура 1, максимална дневна до 8 степени. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 1, највиша око 6 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу имати неповољан утицај на већину хроничних болесника, а нарочито на астматичаре и особе са варирајућим крвним притиском.

Метеоропате могу осетити нервозу, поремећај сна и реуматске болове.

У саобраћају је неопходна повећана пажња.

АМСС

Честе промене времена мењају и услове у којима се саобраћај одвија, због тога је данас потребно вожњу прилагодити променљивом стању коловоза.

Преко планинских превоја магла смањује видљивост, а разлика између дневних и ноћних температура доноси чешће одроне земље и камена, саопштио је АМСС.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни, а у вишим пределима има снега до 2 центиметра. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према информацијама Управе граничне полиције, добијеним, на граничном прелазу Гостун улаз/излаз обустава саобраћаја због одрона пута.

Камиони на Хоргошу, на излазу, чекају 120, Батровцима 120, Шиду 60 минута.