Данас облачно и мало топлије, највиша дневна температура до 8 степени

Град Зајечар – Жена гура бицикл

У Србији претежно облачно и мало топлије, на северу са мешовитим падавинама (киша, суснежица), у осталим крајевима са снегом. Ветар слаб и умерен, југозападни и западни, послеподне у сретању на северозападни. Јутарња температура од -3 до 0, највиша дневна од 3 до 8 степени.

У Зајечару претежно облачно, могуће снежне падавине у касним вечерњим часовима. Ветар слаб до умерен, југозападни. Минимална температура -2, максимална дневна до 7 степени. Сутра местимично облачно и свежије. Најнижа температура 0, највиша око 6 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиване биометеоролошке ситуације хроничним болесницима и осетљивим особама се саветује извесна опрезност.

Посебан опрез се саветује астматичарима, цереброваскуларним и срчаним болесницима.

Осетљиве особе могу осећати појачане метеоропатске реакције у виду главобоље, раздражљивости и болова у костима и зглобовима.

У саобраћају је неопходна изузетна опрезност.

АМСС

Снежне падавине су престале, али возачи могу наићи на зимске услове вожње у западној, југозападној и централној Србији, где су путеви у планинским пределима и они који воде ка скијашким центрима, под снегом, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије (АМСС).

АМСС препоручује коришћење магистралних путева који спадају у први приоритет цишћења и где је проходност боља.

На путевима у Војводини саобраћај се одвија углавном по местимично влажним коловозима, а слично је и на ширем подручју Београда као и на југу и југоситоку земље на којима је због ниских температура присутна опасност од поледице.

Непроходни су путни правци Одвраћеница–Преко брдо и Рашка–Кути–Одвраћеница док је на више путева на снази забрана за шлепере и камионе измедју осталог код Сјенице, Дивчибара, Ваљева, Ивањице, Рашке, Тутина, Гоча.

На наплатним станицама нема задржавања возила.

На путничким терминалима граничних прелаза нема задржавања.

Камиони на теретним терминалима граничних прелаза на прелазу Хоргош и Келебија чекају по два сата, Батровци четири сата, Шид три сата.