Црвени крст Зајечар обележио Светски дан добровољних давалаца крви уручењем захвалница

Црвени крст Зајечар обележио Светски дан добровољних давалаца крви уручењем захвалница

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви – 14. јуна, у Радул-беговом конаку у Зајечару, Црвени крст Зајечар приредио је свечано уручење признања за вишеструке даваоце крви.

Црвени крст Зајечар обележио Светски дан добровољних давалаца крви уручењем захвалница

Уручене су захвалнице и плакете за вишеструке добровољне даваоце крви, запосленима у Полицијској управи у Зајечару и запосленма у руднику „Вршка Чука”, у Аврамици, којима је током године уручена и плакета „Широко срце”, за најхуманију средину и велики број запослених који се редовно одазивају акцијама добровољног давалаштва крви.

Игор Стојадиновић – председник НСП КЦ Зајечар

„Поносан сам на чињеницу, јер након извршених анализа, чланови Независног синдиката полиције и припадници ПУ Зајечар највише су дали крв по броју и то је оно што ме радује. Ми као синдикална организација дајемо пуну подршку свим акцијама које спроводи Црвени крст Зајечар. Сваке године три до четири акције организујемо у сарадњи са Црвеним крстом и Трансфузијом из Ниша. Велики број захвалница уручен је припадницима ПУ Зајечар и то је добар знак да смо на правом путу”, рекао је Игор Стојадиновић, председник Независног синдиката полиције КЦ Зајечар.

Акција је спроведена у сарадњи са Градом Зајечаром, а захвалнице су додељене добровољним даваоцима, који су крв дали 10, 20 и 35 пута.

Црвени крст Зајечар обележио Светски дан добровољних давалаца крви уручењем захвалница

„Црвени крст Зајечар традиционално обележава Светски дан добровољних давалаца крви – 14. јун, уручењем захвалница и признања вишеструким даваоцима крви. Уручено је десет захвалница за десет добровољних давања крви, 13 захвалница за 20 добровољних давања крви и 18 признања за 35 давања крви. Током године уручене су и плакете ’Широко срце’ запосленима у ПУ Зајечар и у руднику ’Вршка Чука’ у Аврамици, јер су њихови запослени најредовнији даваоци крви. Овом приликом захваљујем се свим добровољним даваоцима крви што су са нама сваке среде и што дају свој допринос нашим акцијама”, каже Ирена Младеновић, стручни сарадник Црвеног крста Зајечар.

Председница Црвеног крста Зајечар Иванка Јовић захвалила је такође свим добровољним даваоцима крви у Зајечару.

У име града Зајечара, присутне је поздравила градска већница Ивана Ћебић.

Ивана Ћебић – градска већница града Зајечара за здравствена и социјална питања

„Град Зајечар наставиће да подржава све активности Црвеног крста. У току године реализован је велики број хуманитарних акција, као и акција добровољног давања крви. У име локалне самоуправе, захваљујем свим добровољним даваоцима који су до сада узели учешће на акцијама”, казала је Ћебић.

Овогодишњи слоган је Светског дана добровољних давалаца крви је „20 година прославе давања: Хвала вам, добровољни даваоци крви!”. Тиме се обележава јубилеј од 20 година обележавања овог дана и истиче огроман значај који даваоци крви имају у животима пацијената и других давалаца. Кампања служи као прилика да се изрази захвалност за дату крв, плазму или тромбоците за све оне који су спасили многе животе.

Акције добровољног давања крви биће и током лета реализоване у Зајечару сваке среде, у просторијама Црвеног крста, улица Обилићев венац.