Четири најбоља начина да помогнете коси уколико више опада током јесени

Жена држи чешаљ за косу пун испалих власи
Фото: Getty Images, илустрација

Сезонско опадање косе вам иде на живце? Ево решења!

Већина људи током јесени примети да им коса опада више него иначе. То је познато као сезонско опадање косе, а ево неколико начина да умањите његове ефекте!

Ако сте иначе здрави, током јесени ће вам опадати више косе због оштећења која је коса претрпела током лета, иако вам се на први поглед чини као да је у реду. Неколико месеци интензивне сунчеве светлости, чврстог везивања да вам не би било вруће, излагање хлору или морској соли, све то оставља последице на коси. Она постаје сувља, крхка је, лакше се ломи и лакше опада.

Пробајте ово!

Храна која помаже

Као и кожа, и коса је одраз онога што уносимо у себе. Важно је јести избалансирану дијету, а уколико то већ не радите, додајте свакодневној исхрани природно маснију храну. Пробајте масну рибу, авокадо или бадеме. Важно је да то буде храна која је природно богата масним киселинама, а не пржена или брза храна.

Нега

Сува коса која је оштећена, ломи се и опада требало би да буде „дубински“ нахрањена. Једном недељно направите домаћу маску или узмите неки од професионалних производа за дубинску негу косе.

Будите благи

Ако баш не морате, немојте се фенирати сваки пут када је перете, пустите је да се осуши природно. Врелина фена или „пегле“, четке за фенирање и друге ствари које иначе користите без бојазни су за оштећену јесењу косу као справе за мучење. Пустите је да мало предахне!

Ошишајте се

Знамо, нисте желели то да чујете, желите да је пуштате, али ако је коса оштећена, време је за посету фризеру. Осим што ће вам освежити крајеве, умањиће штету коју коса даље може да претрпи.

 

Извор: mondo.rs