Тимочка КрајинаБорБор: Расписана два јавна позива намењена незапосленим лицима и приватним предузетницима

Бор: Расписана два јавна позива намењена незапосленим лицима и приватним предузетницима

Град Бор – Снимак дроном

У оквиру Локалног акционог плана запошљавања, град Бор је у сарадњи са Националном службом запошљавања расписао два јавна позива намењена незапосленим лицима и приватним предузетницима.

Циљ програма је смањење незапослености и подстицај предузетништва.

Први јавни позив намењен је незапосленим лицима којима су омогућавају субвенције за самозапошљавање. Град је из буџета издвојио пет милиона динара, док је из државне касе обезбеђено додатних 4,9 милиона динара. Укупно 33 нова предузетника добиће субвенције у износу од 300.000 односно 330.000 динара, као бесповратна средства за отварање предузетничке радње.

Други јавни позив односи се на техничку подршку приватним предузетницима, тачније на новозапошљавање. Приватник који запосли особу из категорије теже запошљивих лица добиће субвенцију од 400.000 динара. За ову меру издвојено је 12 милиона динара из буџета, што је довољно за запошљавање 30 незапослених особа.

Конкурс је отворен до 31. октобра 2024. а на сваких 15 дана радиће се пресек поднетих захтева. Рок за одлучивање по поднетим пријавама је месец дана.

Ови програми представљају корак ка унапређењу запошљавања, а уједно пружају подршку незапосленим лицима и приватним предузетницима.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,873ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб