Тимочка КрајинаЗајечарБогићевић: Наставља се добра сарадња са пољопривредницима у Зајечару

Богићевић: Наставља се добра сарадња са пољопривредницима у Зајечару

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић обишао просторије ПСС „Агрознање” за еАграр у Зајечару

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић посетио је Зајечар и том приликом обишао просторије Пољопривредно стручне службе “Агрознање“ за еАграр.

Богићевић је истакао да Министарство пољопривреде има изванредну сарадњу са градом Зајечаром и градоначелником Бошком Ничићем, као и са овдашњим пољопривредницима.

Александар Богићевић – помоћник министра пољопривреде РС

„Настављамо добру сарадњу са пољопривредницима и са градоначелником Ничићем и са Пољопривредном стручном службом из Зајечара која је од велике помоћи пољопривредним произвођачима на овом терену. Дошли смо у нове просторије Пољопривредно стручне службе Зајечар, где ће пољопривредницима бити лакше да долазе и да добијају савете од саветодаваца. Још једном се захваљујем и градоначелнику Ничићу што има разумевања и што заједно са ПСС Зајечар помаже развоју пољопривредне производње. Ово је пример како треба сви да сарађују за добробит наших пољопривредних произвођача“, казао је Богићевић.

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић обишао просторије ПСС „Агрознање” за еАграр у Зајечару

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић захвалио се помоћнику министра пољопривреде Александру Богићевићу на разумевању и на помоћи које ресорно Министарство указује пољопривредним произвођачима са територије града Зајечара.

Бошко Ничић – градоначелник Зајечара

„Дуго већ сарађујемо са господином Богићевићем и са његовим сарадницима из ресорног Министарства. Наша Пољопривредно стручна служба, захваљујући госпођи Џелатовић и члану Градског већа Весни Станковић, је међу пет најбољих у Србији. Драго ми је што може да помогне наше пољопривредне произвођаче, а обезбеђивањем услова и стручних кадрова настојаћемо да појачамо њихов рад. Плаши ме што остајемо без кадрова у две најважније области, а то је здравство и производња хране. Међутим, имамо више заинтересованих што у области сточарства, што у области виноградарства и воћарства, али ако не буде довољно стручних људи, нећемо моћи да покријемо сву територију. Ми као локална самоуправа уз помоћ државе платићемо да оспособимо људе да добију сертификате и да буду довољно стручни да помогну другима. Било би добро да се направи комисија Министарства пољопривреде и Министарства образовања, како би се радило озбиљно на децентрализацији у смислу отварања стручних средњих школа и факултета у мањим градовима, како би се будући стручњаци образовали, како би задржали нашу децу и како би они одмах могли да добију посао. За мене је то решење да се то распореди по читавој Србији. Тако да онај ко жели да учи та дефицитарна занимања, има неке друштвене привилегије“, поручио је градоначелник Ничић.

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић обишао просторије ПСС „Агрознање” за еАграр у Зајечару

Нове просторије Пољопривредно стручне службе “Агрознање“ у самом центру града биће доступније за све оне који се баве пољопривредом.

Славица Џелатовић – директорка Пољопривредно-стручне службе „Агрознање” из Зајечара

„Хвала градоначелнику Ничићу и помоћнику министра пољопривреде Богићевићу, као и Весни Станковић. Желим да будете још задовољнији нашим радом, а првенствено наши пољопривредни произвођачи. Надам се да ћемо имати више саветодаваца који ће пружати услуге нашим пољопривредним произвођачима. Наш циљ је да увећамо ту пољопривредну производњу“, рекла је Славица Џелатовић, директорка Пољопривредно стручне службе „Агрознање” из Зајечара.

Помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић обишао просторије ПСС „Агрознање” за еАграр у Зајечару

Из Пољопривредно стручне службе „Агрознање“ позивају све пољопривреднике да прате трендове и да им се обрате за било који вид субвенција и помоћи, а ПСС ће наставити и у будућем периоду да подржава пољопривредну производњу на подручју града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб