Тимочка КрајинаЗајечарБогатим програмом настављен Фестивал поезије “Млади мај” у Позоришном музеју у Зајечару

Богатим програмом настављен Фестивал поезије “Млади мај” у Позоришном музеју у Зајечару

Фестивал поезије “Млади мај”, 37. по реду, настављен је јуче, током поподнева и вечери, богатим програмом у Позоришном музеју у Зајечару.

Одржана је промоција књиге песама “Плава медуза” Братислав Р. Милановића, о којој су поред аутора говорили Милан Лукић и Власта Малденовић.

Песничка манифестација настављена је представљањем манифестације “Смедеревска песничка јесен”, промоцијом едиција „Меридијани“, „Златни кључ“ и „Кључић“ о којима су говорили Миљан Губеринић и Јовица Тишма. Потом је представљена издавачка кућа „ЕНКЛАВА“. На промоцији су говорили Звонко Карановић, уредник и Лазар Прендовић и Маша Живковић.

У оквиру програма “Поезија, преводница” преводилац Предраг Црнковић представио је савремену данску поезију.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“, а покровитељи Министарство културе Републике Србије и Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,868ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб