Тимочка КрајинаЗајечар"Арт зона за све" од 12. до 16. септембра у Зајечару

„Арт зона за све“ од 12. до 16. септембра у Зајечару

„Осми међународни инклузивни фестивал дечијег и омладинског стваралаштва – АРТ ЗОНА ЗА СВЕ”, биће одржан од 12. до 16. септембра 2024. на Тргу ослобођења у Зајечару и у ШОСО „Јелена Мајсторовић“ у Зајечару.

„Дечији центар“ организовањем “Осмог међународног инклузивног фестивала дечијег и омладинског стваралаштва – АРТ ЗОНА ЗА СВЕ”, жели да промовише један од начина стварања инклузивне атмосфере и учествује у креирању инклузивне културне политике наше заједнице, у потрази за новим стратегијама инклузије и интеграције различитих маргиналних група деце и младих.

У току претходних седам фестивала, око 3000 деце и младих са Балкана на отвореној сцени приказвали су своје стваралаштво из различитих области уметности (драмске, балетске, пантомимске представе, опера, концерти…).

Концепт овогодишњег фестивала у фокус ставља положај уметница са инвалидитетом на Балкану, креирање инклузивних културних политика у региону и стручне и храбре жене које ће разменити и представити своја искуства и методологију у раду.

Ове године планирано је да учеснице/ци из Северне Македоније, Бугарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, буду у Зајечару од 12. до 16. септембра 2024. У току боравка, кореографкиње, балетске педагошкиње, драмске педагошкиње и музичке педагошкиње реализоваће плесне и глумачке радионице са децом и младима са инвалидитетом и сметњама у развоју и децом и младима из опште популације. У току ових радионица увежбаваће и кореографије у оквиру представе „КАПИ ЖИВОТА“, која ће бити изведена премијерно 15. септембра. У току фестивала биће организоване радионице, представе, концерти и ликовне изложбе.

Фестивал је финансиран средствима Европске уније, Министарства културе РС, Реконструкције „Женски фонд“, Unicredit Bank и Solarine – CWP Global.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,871ПратилацаЛајкуј
4,481ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб