ВестиАндроид Q би могао имати функцију „дубоких притисака”, налик на 3D Touch

Андроид Q би могао имати функцију „дубоких притисака”, налик на 3D Touch

Андроид Q
Фото: Андроид Q / Промо

Apple је 2015. године представио iPhone 6s са 3D Touch опцијом, односно екраном осетљивим на притисак који може да детектује до три нивоа притиска. Ово корисницима омогућава да приступају одређеним функцијама апликације директно из почетног екрана (на пример, јачим притиском је могуће покренути листу пречица за апликације). Програмери такође могу да искористе функцију у самим апликацијама, као начин за лакше приступање одређеним функцијама.

Иако се многе дизајнерске одлуке Apple-а често на крају искористе и у Андроид екосистему, то се није догодило са 3D Touch-ом, барем до сада. Међутим, према документацији коју је открио 9to5Google, сада постоји нова класификација за додире на екрану, коју Google назива „дубоким притисцима”.

Попут 3D Touch-а, идеја коју Google има је да уређај може да открије када корисник с намером јаче притиска екран. Уместо пружања потпуно нових функционалности, опис у документацији сугерише да ће дубоки притисци помоћи корисницима да брже активирају дуготрајне акције.

Google је објавио нову бета верзију Андроид Q софтвера за тестере раније ове недеље, међутим поменута функција још увек није присутна. Поред тога, ниједан уређај на тржишту нема хардвер који би у овом тренутку подржавао ту карактеристику.

 

Извор: neowin.net

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,485ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб