Ае на FIFU тебра: Гејминг турнир 29. и 30. јуна у Бору

Ае на FIFU тебра: Гејминг турнир 29. и 30. јуна у Бору

У духу Европског првенства у фудбалу, које се тренутно одржава у Немачкој, у Бору ће 29. и 30. јуна бити организован гејминг турнир у игрању најновије верзије чувене игрице FIFA (данас познате под називом EA Sports FC 24).

У претходних неколико месеци Удружење „Тебризам” из Бора је у оквиру свог „Еразмус+” пројекта организовао различите активности на тему дигиталне писмености. С обзиром на то да су и видео-игре један сегмент дигиталног садржаја, и нешто што млади нарочито воле још од малих ногу, гаминг турнир је одлична прилика да љубитељи фудбала и игрице FIFA покажу своје вештине у овом пољу.

Гејминг турнир „Ае на FIFU тебра!” биће организован 29. и 30. јуна са почетком у 16 часова (и првог и другог дана) у просторијама ИТ центра у Бору (код ОШ „Бранко Радичевић”). Ово ће бити екипни турнир, тачније 2 на 2 гејминг турнир, а на турниру ће учествовати максимално 16 екипа. Првог дана турнира учесници ће се надметати у оквиру групне фазе, док је 30. јун предвиђен за нокаут фазу.

Котизација за учешће на турниру износи 2.000 динара по екипи, а заинтересовани учесници моћи ће да пријаве своје екипе и добију више информација о турниру позивом бројева телефона 061/30-12-880 (Лазар) и 061/61-19-056 (Ана). Пријаве су отворене до 28. јуна до краја дана.

Осим вредне новчане награде за прво место, обезбеђене су и одређене награде и за друго и треће пласиране екипе на турниру.

У Бору веома дуго није био организован турнир оваквог типа тако да ће ово бити идеална прилика да сазнамо ко је нови шампион Бора када је FIFA у питању.