Тимочка КрајинаЗајечар14. „Сабор косовских Срба Тимочке Крајине” одржан у Звездану

14. „Сабор косовских Срба Тимочке Крајине” одржан у Звездану

14. „Сабор косовских Срба Тимочке Крајине” одржан у Звездану

У Звездану је јуче одржана традиционална манифестација 14. „Сабор косовских Срба Тимочке Крајине” с циљем очувања и представљања културног наслеђа Звездана и других села на подручју Тимочке Крајине, чији су становници пореклом са Косова.

Учествовали су КУД-ови: „Божур” из Звездана, „Слога” из Вражогрнца, „Ђура Јакшић” из Сумраковца, „Ромулијана” из Гамзиграда, „Градец” из Градскова, „Пензионер” из Зајечара, „Врело” из Николичева, „Ново доба” из Грлишта и „Шљивар” из Шљивара.

Након дефилеа учесника и заједничког кола, богат културно-уметнички програм је започет на бини испред Дома културе, али је због кише, након наступа само два културно-уметничка друштва, настављен у препуној сали Дома културе у Звездану.

„Сабор косовских Срба Тимочке Крајине” отворила је помоћник директора Установе НПТК-ЦК „Зоран Радмиловић”, Биљана Глишић.

Током дана организована је изложба домаће радиности и традиционалне кухиње, такмичење у кувању пасуља као и такмичење произвођача ракије и вина.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Звездан, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб